ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ NOHUTLU TAVUK KÖFTESİ

Nohutlu Tavuk Köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Tavuk Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr tavuk eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • 4-5 dal maydanoz
  • 5-6 çorba kaşığı galeta unu

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Nohutlu Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını ayıklayın. Maydanozu ve sarımsakları temizleyip kıyın. Tavuk etini haşlayıp süzün ve küçük küçük doğrayın.

Haşlanmış nohut, tavuk eti ve sarımsağı robotta püre halinde ezin. Derin bir kaba alıp yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz nohutlu tavuk yemeğine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!