Mantarlı patates sepeti

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Mantarlı patates sepeti tarifi için malzemeler
Malzemeler
- Patates sepeti için
- 1 kg patates
- 3 yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı
- rendelenmiş kaşarpeyniri
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı mısır unu
- Tuz
- karabiber
İç malzeme için
- 250 gr mantar
- 2 diş sarımsak
- Yarım sarı dolmalık biber
- Yarım kırmızı dolmalık biber
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı su
- Tuz
- kekik
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı salçalı su
- 1 çorba kaşığı susam
Mantarlı patates sepeti Nasıl Yapılır
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...
Patatesleri yıkayıp kabuğu ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.
Tuz, karabiber, yumurtanın sarısı ve peyniri ekleyip karıştırın. 6 küçük ve derin fırın kalıbını yağlayıp mısır unu serpiştirin.
Patatesli karışımı kalıplara kalıbın şeklini alacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Kenarlarına salçalı su sürüp susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilınınca kalıplardan çıkarın.
Mantarları temizleyip dilimleyin.Sarımsakları soyup kıyın. Biberleri ince şerit şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı ilave edin. Mantarı ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Biberler, domates salçası, su, tuz ve kekiği ilave
edip karıştırarak 15 dakika pişirin. Mantarlı harcı patates sepetlerine paylaştırın.Servis yapın.
Patatesleri yıkayıp kabuğu ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.
Tuz, karabiber, yumurtanın sarısı ve peyniri ekleyip karıştırın. 6 küçük ve derin fırın kalıbını yağlayıp mısır unu serpiştirin.
Patatesli karışımı kalıplara kalıbın şeklini alacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Kenarlarına salçalı su sürüp susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilınınca kalıplardan çıkarın.
Mantarları temizleyip dilimleyin.Sarımsakları soyup kıyın. Biberleri ince şerit şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı ilave edin. Mantarı ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Biberler, domates salçası, su, tuz ve kekiği ilave
edip karıştırarak 15 dakika pişirin. Mantarlı harcı patates sepetlerine paylaştırın.Servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!