Kerevizli Ve Havuçlu Meze

Kerevizli Ve Havuçlu Meze
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kerevizli Ve Havuçlu Meze için

Malzemeler

  • 2 çay bardağı ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük limonun suyu
  • 2 kereviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Havuçlu meze için

  • 1 diş sarımsak
  • 2 büyük boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Kıyılmış dereotu

Sunum için

  • Yedikule marulu
Kerevizli Ve Havuçlu Meze

Nasıl Yapılır

Kerevizli meze için, ceviz içini iri parçalar olacak şekilde ufalayın. Sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Kerevizlerin kabuğunu soyup rendeleyin. Limon suyu ekleyip karıştırın. Kıyılmış sarımsak, yoğurt, zeytinyağı, kereviz, ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biberi bir kasede karıştırın. Servis tabağına alın. Havuçların kabuğunu rendenin iri yanıyla rendeleyin. Bir kaseye alın. Kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, süzme yoğurdu ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırıp bir servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış sarımsak serpin. Mezeleri Yedikule marullarının içlerine paylaştırıp servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo