Kerevizli Haydari

14 Ocak 2025 tarihinde güncellendi.
Kerevizli Haydari

Kereviz hem sağlık açısından faydalı olan, hem de lezzetli tariflerde kullanılan bir besindir. Kerevizi, bu kez Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan haydari yapımında kullanıyoruz. Malzemeler hazırsa, kerevizli haydari tarifi için detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla nefis haydari tarifini denemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kerevizli Haydari için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 5 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet limon
  • 1 avuç dereotu
Kerevizli Haydari

Nasıl Yapılır

  1. 4-5 adet bütün cevizi kenara ayırın ve kalanları robottan geçirerek toz haline getirin. 
  2. Zeytinyağını cezvede hafifçe ısıtın. Bir kabın içine, toz ceviz, dövülmüş sarımsak, kuru nane ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyin.
  3. Üzerine sıcak yağı dökün ve çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
  4. Karışıma yoğurt ve ince kıyılmış dereotunu ilave ederek güzelce karıştırın. 
  5. Kerevizin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Üzerine limon sıkıp karıştırın.
  6. Kerevizi haydari ile karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini ceviz ve dereotu ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo