ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ YEŞİL ZEYTİNLİ TARATOR

Yeşil zeytinli tarator

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil zeytinli tarator tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı çekirdeği alınmış yeşil zeytin
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Kanepe ekmeği için

  • 380 gr un
  • 75 gr tereyağı
  • 50 gr pudra şeker
  • 150 gr süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yeşil zeytinli tarator Nasıl Yapılır

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Yeşil zeytinleri çok ufak doğrayın. Kalan tüm malzemeyle iyice harmanlayın. 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Ekmek için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru 15 gr’lık parçalara ayırın. Elinizle şekil verip küçük ekmekler hazırlayın. Oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.

Ekmekleri ortadan ikiye bölüp taratordan sürün ve servis yapın.

Zeytinlerin üzerine ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.