ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ ÇERKEZTAVUĞU

Çerkeztavuğu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkeztavuğu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 tavuk göğüs eti
  • 1 kemikli bütün tavuk budu
  • 1 soğan
  • 4 su bardağı su
  • 250 gr çekilmiş ceviz
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

Çerkeztavuğu Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Tavuk etlerini tencereye alın. Soyulmuş 1 bütün soğan ve 4 su bardağı su ekleyin.Etler yumuşayıncaya kadar 30-35 dakika haşlayın. Haşlama suyunu ayırın.

Tavuk etlerini kevgirle bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Derisini ve kemiklerini etlerinden ayırıp tel tel ayırın.

Ekmek dilimlerini tavuk suyu ile ıslatıp sıkın ve çukur bir kaba ufalayın. Ceviz, tavuk eti, sarımsak, tuz ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. Yarım su bardağı kadar tavuk suyunu azar azar ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.Mezeyi servis tabağına alın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp toz biberi kızdırın ve mezenin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.