Çerkeztavuğu

Çerkeztavuğu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çerkeztavuğu için

Malzemeler

  • 1 tavuk göğüs eti
  • 1 kemikli bütün tavuk budu
  • 1 soğan
  • 4 su bardağı su
  • 250 gr çekilmiş ceviz
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Çerkeztavuğu

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Tavuk etlerini tencereye alın. Soyulmuş 1 bütün soğan ve 4 su bardağı su ekleyin.Etler yumuşayıncaya kadar 30-35 dakika haşlayın. Haşlama suyunu ayırın.

Tavuk etlerini kevgirle bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Derisini ve kemiklerini etlerinden ayırıp tel tel ayırın.

Ekmek dilimlerini tavuk suyu ile ıslatıp sıkın ve çukur bir kaba ufalayın. Ceviz, tavuk eti, sarımsak, tuz ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. Yarım su bardağı kadar tavuk suyunu azar azar ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.Mezeyi servis tabağına alın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp toz biberi kızdırın ve mezenin üzerine gezdirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo