ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ YOĞURTLU TERBİYELİ TAVUK YAHNİ

Yoğurtlu terbiyeli tavuk yahni

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu terbiyeli tavuk yahni tarifi için malzemeler

  • 500 gr kemiksiz tavuk but
  • 500 ml sıcak su
  • Yarım su bardağı (100 ml) riviera zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 100 gr arpacık soğan
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Yoğurtlu terbiyeli tavuk yahni Nasıl Yapılır

Zeytinyağını geniş bir tencereye alın ve ısıtın. Soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini iri kuşbaşı doğrayın ve tencereye ilave edip karıştırın. Patatesleri soyup tavuk etiyle aynı boyda küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip 2 cm’lik parçalar halinde dilimleyin. Patates ve havuçları tencereye ekleyip karıştırın. Üzerlerine bir miktar tuz ilave ettikten sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar kaynatıp altını kısın. Diğer yanda yoğurt, yumurta ve unu bir tel çırpıcı ile çırpın. Tavuğun suyundan azar azar yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırın ve ısılarını eşitleyin. Isıları eşitlendikten sonra yoğurtlu karışımı tencereye alın. Biraz daha tuz ve karabiber ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşi kapatın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.