ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ ÜÇ BİBERLİ ET

Üç biberli et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üç biberli et tarifi için malzemeler

  • 600 gr kuzu antrikot veya bonfile
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 200 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biberiye

Üç biberli et Nasıl Yapılır

Antrikotu veya bonfileyi jülyen doğrayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını tavada ısıtın. Etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etler piştikten sonra yarım ay şeklinde doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca biberleri ekleyin. Biberler yumuşadıktan sonra ince dilimlediğiniz mantarı ekleyip soteleyin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Üzerine biberiye serpip sıcak servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.