ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ SARAY USULÜ KUZU ETLİ YAPRAK DOLMASI

Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze asma yaprağı
  • 1 litre su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 50 gr pirinç
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr ayçiçeği yağı
  • 10 gr maydanoz

Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması Nasıl Yapılır?

  • İftar sofralarının vazgeçilmezi yaprak dolmasını bu sefer saray usulü yapın. Taze asma yaprağını tuzlu suda haşlayın.
  • Kıymayı bir kase içine alıp sırasıyla ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Karışımın içine pirinç ve küp doğranmış domatesi ilave edin.
  • Asma yapraklarının içine etli harçtan paylaştırıp sarın. Sarmaları bir tencereye yerleştirin.
  • Üzerine ayçiçeği yağı, tereyağı ve 1.5 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Yoğurtla servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!