ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ SARAY USULÜ KUZU ETLİ YAPRAK DOLMASI

Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze asma yaprağı
  • 1 litre su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 50 gr pirinç
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr ayçiçeği yağı
  • 10 gr maydanoz

Saray Usulü Kuzu Etli Yaprak Dolması Nasıl Yapılır?

İftar sofralarının vazgeçilmezi yaprak dolmasını bu sefer saray usulu yapın. Taze asma yaprağını tuzlu suda haşlayın.

Kıymayı bir kase içine alıp sırasıyla ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Karışımın içine pirinç ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Asma yapraklarının içine etli harçtan paylaştırıp sarın. Sarmaları bir tencereye yerleştirin.

Üzerine ayçiçeği yağı, tereyağı ve 1.5 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Yoğurtla servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!