ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ HAYTALYA

Haytalya

Haytalya

Gaziantep yöresi ile özdeşleşen haytalya, şerbetli tatlılar arasında yer alır. İçinde çilek frenk üzümü ve nar gibi meyveler kullanılır. Peki, haytalya tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, iftar sofralarına çok yakışacak nefis haytalya yapımına geçebiliriz. Alternatif olarak iftar ve bayram tatlıları arasında yer alan nefis zerde tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haytalya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı buğday nişastası (Tepeleme)
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • Yarım su bardağı tuzsuz Antep fıstığı içi
  • Yarım su bardağı tuzsuz badem içi

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı gül suyu

Süslemek için:

  • 5-6 adet çilek
  • Tercihe göre nar taneleri
  • Frenk üzümü

Haytalya Nasıl Yapılır?

  • Buğday nişastası, süt ve suyu bir tencere alın. Sürekli karıştırarak pütürsüz bir şekilde koyulaşana kadar pişirin. Şeker ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirin.
  • Karıştırmaya ara vermeden gül suyunu ilave ettikten sonra altını kapatın. Muhallebiyi su ile ıslattığınız çok derin olmayan bir kaba boşaltın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiyi 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Şerbet için şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha kaynatarak altını kapatın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz şerbeti soğuması için buzdolabına koyun.
  • Dolapta soğuyan muhallebiyi kesme şeker küpleri halinde dilimleyerek servis kabına alın. Kabuğu soyulmuş fıstık ve badem içini ilave edin. 
  • Soğuk şerbete gül suyunu ilave ederek muhallebinin üzerine dökün. Çilek, frenk üzümü ve nar taneleri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!