ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ SUSATMAYAN RAMAZAN ŞERBETİ

Susatmayan Ramazan Şerbeti

Susatmayan Ramazan Şerbeti

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan şerbetler, birbirinden farklı meyvelerle hazırlanır. Genellikle aroma katmak için karanfil, tarçın, zencefil ve yıldız anason kullanılır. Ramazan ayına özel susatmayan şerbet yapımında, vişne, kuru üzüm ve kurutulmuş eriği bir araya getirdik. Hem sahurda, hem de iftarda afiyetle içebileceğiniz Ramazan şerbetini, 30 dakikada hazırlayabilir, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, susatmayan Ramazan şerbeti tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ev yapımı şerbet tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın. Meşhur karavu şerbeti ve demirhindi şerbeti tarifini de defterinize ekleyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Susatmayan Ramazan Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su bardağı içme suyu
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 5 gram taze zencefil
  • 10 adet kurutulmuş erik
  • 6 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Susatmayan Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Kök zencefilin kabuğunu soyun. Tencerenin içerisine suyu boşaltın.
  • Zencefil, tarçın ve karanfili suyun içerisine ilave edin ve kaynatın.
  • Bu esnada kuru üzüm, erik ve vişnenin saplarını ayıklayın.
  • Su kaynamaya başladığında toz şekeri ilave ederek karıştırın.
  • Erik ve kuru üzümü ekleyin, 5 dakika daha kaynatın.
  • Taze vişneleri de ilave ettikten sonra, 2-3 dakika daha kaynatın.
  • Hazırladığınız şerbeti ocaktan alıp oda sıcaklığında ılıtın.
  • Ilımaya başladığında tarçın, zencefil ve karanfili içerisinden çıkartın.
  • Hazırladığınız şerbetin meyvelerini süzün ve suyunu cam bir kavanoza doldurun.
  • Susatmayan Ramazan şerbetini buzdolabında muhafaza edebilir, afiyetle içebilirsiniz.

Ramazan Şerbeti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbet yapımında taze meyveler kullanın. Ezilmiş, çürük meyveleri şerbetin içerisine eklemeyin.
  • Tarifte sevdiğiniz farklı meyveleri de kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz, vişneleri şerbetin içerisinde bırakabilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız meyveleri bol suyun altında yıkayıp süzdükten sonra kullanın.
  • Ramazan şerbetini, hindistan cevizi veya file fındık ile birlikte sunabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!