ANASAYFA TARİFLER SARMA TARİFLERİ ETLİ YAPRAK SARMA

Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma

Kalabalık sofraların en sevilen lezzetleri arasında yer alan zeytinyağlı yaprak sarmayı bu kez daha farklı bir şekilde sunuyoruz. Kolay yenilebilir olması, yemeklerin yanına çok yakışması ve lezzetiyle yaprak sarmanın yeri bir başkadır. Ancak bu kez iç harcına kıymayı da ekliyor, limon dilimleri ile şık bir sunum hazırlıyoruz. Malzemeleriniz hazırsa, bol yoğurtla birlikte servis edebileceğiniz etli yaprak sarma tarifine geçebiliriz.

Farklı çeşitlerini denemek isteyenler için akciğerli yaprak sarma ve vişneli yaprak sarma tarifini de öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gram salamura asma yaprağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy limon
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su

İç harcı için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Nar taneleri
  • Limon dilimleri

Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Ama yapraklarını tuzunu gidermek için, sıcak su dolu bir tencerede 5 dakika kadar kaynatın.
  • Ara sıra yaprakları ters yüz ederek her tarafın eşit olmasını sağlayın.
  • Tuzunu salan yaprakların haşlama suyunu süzün. Saplarını bıçakla kesin.
  • Soğuk suyla yaprakları yıkayın ve fazla suyunu süzdürün.
  • İç harcı için; Kuru soğanı güzelce rendeleyin ve geniş bir kaba alın.
  • Pirinci bol su ile durulayın ve suyunu süzerek soğanlara ekleyin.
  • Üzerine kıymayı ekleyin. Maydanozları ince ince kıyın ve karışıma ekleyin.
  • Ardından karabiber ve tuz ekleyerek elinizle yoğurun. 
  • Salamura yaprakları, damarlı tarafı yukarıda kalacak şekilde mutfak tezgahına açarak dizin.
  • İç harçtan bir tatlı kaşığı alarak yaprağın orta kısmına koyun ve kenarları boşluk kalacak şekilde yayın.
  • Kenardaki yaprakları ortaya doğru kapatın ve yaprağı rulo şeklinde sarın. Tüm yapraklara aynı işlemi uygulayın.
  • Hazırladığınız etli yaprak sarmalarını derin bir tencerenin içerisine boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Sarmaların üzerine limon dilimleri ekleyin. 
  • Bir kasede sıcak su, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı yaprakların üzerine ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak sarmaları kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.
  • Etli yaprak sarmalarını, limon dilimi, nar taneleri ve yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Etli Yaprak Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eğer taze yaprak kullanacaksanız, yaprakların yumuşaması için sıcak suda daha fazla bekletmeniz gerekir.
  • Pişirme suyuna biber veya domates salçası ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz pişme suyu yerine iç harca da 1 yemek kaşığı salça ekleyebilirsiniz.
  • Tencerenin en alt kısmına 2 adet asma yaprağı ve kuru soğan yerleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!