ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ PAZILI KUZU KAVURMA

Pazılı Kuzu Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Kuzu Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 15 gr tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 10~12 arpacık soğan
  • 1 havuç
  • 1 limonun suyu
  • 250 gr ıspanak ya da pazı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • karabiber

Pazılı Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır?

Ramazan sofralarının çorbayla yapılan açılıştan itibaren merakla beklenen etli yemekleri lezzet yemek tarifleri ile sizinle...

Sarımsakları temizleyip 1 çaykaşığı tuz ile havanda ezin. Soğanları soyun. Eti kuşbaşı doğrayın. Pazı yada ıspanağı yıkayıp kıyın. Suyunu iyice süzün. Havucu soyup jülyen doğrayın.

Tereyağını eritip eti 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kavurun. Sırasıyla sarımsak, soğanlar, havuç, 1 limonun suyu ve pazı yada ıspanağı ekleyip 5 dakika daha kavurun. En son olarak nohut ile sıcak suyu ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!