ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ GIRARA (YARMA AŞI)

Gırara (Yarma Aşı)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Gırara (Yarma Aşı) Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 demet sapı
  • 1 soğan
  • 1 kabak
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Tuz
  • Taze reyhan veya kişniş
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Kırmızıbiber

Gırara (Yarma Aşı) Nasıl Yapılır?

Soğanı ince doğrayın. Buğdayları soğanla birlikte tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 saat pişirin. Pişen buğdayları daha büyük bir tencereye aktarın. Pişerken katılaşan buğday soğan karışımını suyla kısık ateşte karıştırarak inceltin. Kaynayınca doğranmış pazıları ve ufak doğranmış kabakları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Buğdaylı karışımdan tane gelmeyecek şekilde birkaç yemek kaşığı su alın ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. İki karışımı birleştirip sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ince kıyılmış reyhan ve ince doğranmış sarımsakları ilave edin. Cezvede tereyağını ısıtıp, nane ve kırmızıbiberi ilave edin. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!