ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ ETLİ VE MANTARLI KESE BÖREĞİ

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr kuşbaşı kuzu
  • 7 mantar
  • 4 soğan
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı haşhaş

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği Nasıl Yapılır?


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri doğrayın.

Yarımçay bardağı sıvıyağı  tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Süzülmüş mantar, domates ve sivribiberleri ekleyin. Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin.

Yoğurt ve kalan sıvıyağı bir kasede çırpın. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün. 4 kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin. Kare yufkayı 4 eşit parçaya kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birin küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa  sarkacak şekilde yayın. Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca servis şapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.