ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ ETLİ FİRİK PİLAVI

Etli firik pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli firik pilavı tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 5 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı firik bulguru
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Etli firik pilavı Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın.

  • Soğanları soyup kıyın. Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün. Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun.
  • Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Et suyunu çekince kıyılmış soğan, 1 yemek kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin.
  • Haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin. Kaynar suyu ekleyin. Kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Et kullanmak istemiyorsanız, sade firik pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Firik: Buğday başaklarının ateşte tütsülendikten sonra işlenmesiyle elde edilen özel bir lezzet. Firiği ekolojik ürün satılan mağazalardan temin edebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.