Terbiyeli paça çorbası

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Terbiyeli paça çorbası tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 7-8 koyun paçası
- 10 su bardağı su
- 5 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 soğan
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Terbiye için: - 3 yumurta
- 1 kahve fincanı un
- 1 limon suyu
Terbiyeli paça çorbası Nasıl Yapılır
Paçaları temizleyip yıkayın. Soğan ve sarımsakları soyup iri iri doğrayın. Paçaları derin bir tencereye alıp su, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Kapağı açık olarak kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın. Paçalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Paçaları kevgirle ayrı bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyerek karıştırın.
Su kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın. Paçalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Paçaları kevgirle ayrı bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyerek karıştırın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!