Terbiyeli Paça Çorbası

Terbiyeli Paça Çorbası
26 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Terbiyeli Paça Çorbası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 7-8 koyun paçası
  • 10 su bardağı su
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
    Terbiye için:
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 limon suyu
Terbiyeli Paça Çorbası

Nasıl Yapılır

Paçaları temizleyip yıkayın. Soğan ve sarımsakları soyup iri iri doğrayın. Paçaları derin bir tencereye alıp su, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Kapağı açık olarak kaynamaya bırakın. 

Su kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın. Paçalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Paçaları kevgirle ayrı bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın. 

Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo