ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ KUŞHANE FASULYESİ

Kuşhane Fasulyesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşhane Fasulyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • Yarım kg kuzu kuşbaşı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 kuru soğan
  • Yarım domates

Kuşhane Fasulyesi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi temizleyip ortadan ikiye kesin. Sıvıyağı bir tencerede kızdırın. Fasulyeyi ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak 7-8 dakika kavurun.
  • Güvecin ortasına yarım domatesi yerleştirin. Boş kalan yerlerine fasulyeleri dizin. 
  • Eti fasulyenin yağında kavurup yağla beraber güvece ekleyin. Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın ve etin üzerine serpiştirin.
  • Tuz ve su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.