ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ KESTANELİ VE PİLAVLI KABURGA

Kestaneli Ve Pilavlı Kaburga

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Ve Pilavlı Kaburga Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kuzu kaburga
  • 200 gr kestane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı soyulmuş badem
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Karabiber

Marinat için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kestaneli Ve Pilavlı Kaburga Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Marinat için tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp karıştırın. Kaburgayı ilave edip sosa bulayın. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp 20 dakika bekletin. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Kestanelerin üzerlerini keskin bir bıçağın ucu ile çizip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun.

Sıvıyağı tencerede kızdırın. Pirinç, badem ve dolmalık fıstığı ekleyip karıştırarak kavurun. Sıcak su, kestane, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin.

Kuzu kaburgayı büyük bir tencerede haşlayıp süzün. Tavaya alıp iki taraflı  kızartın. Pilavı servis tabağına alıp üzerine eti ilave edin ve servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.