ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ KESTANELİ DANA GÜVEÇ

> KESTANELİ DANA GÜVEÇ
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli dana güveç tarifi için malzemeler
  • 400 gr dana kuşbaşı 20 kestane 2 havuç 8-10 arpacık soğan 10 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 3 defneyaprağı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı sirke 5-6 sivribiber 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 su bardağı su 30 gr margarin 2 dal maydanoz Tuz
Kestaneli dana güveç Nasıl Yapılır

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın. Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin. 

Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun. Biberleri temizleyip iri iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. 

Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin. Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.