ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ KAĞITTA MANTARLI BONFİLE

KAĞITTA MANTARLI BONFİLE

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kağıtta mantarlı bonfile tarifi için malzemeler
  • 1 kg bonfile 350 gr mantar 3 domates 4 sivribiber 3 diş sarımsak 5-6 dal maydanoz 4 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
  • karabiber
  • kekik
Kağıtta mantarlı bonfile Nasıl Yapılır

Bonfileleri düz zemine alıp döverek inceltin. Sıvıyağ, tuz ve baharatları karıştırıp etleri tek tek karışıma bulayın ve 10 dakika bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları ve sivribiberleri ince ince doğrayın, maydanozu kıyın. Domates, mantar, sarımsak, sivribiber ve maydanozu bir kasede harmanlayın.

Alüminyum folyodan bonfile adedi kadar kare parçalar kesin. Her bir parçaya bir bonfile alıp ortasına 2 kaşık mantarlı karışım yerleştirin. Bonfileyi bohça şeklinde kapatıp folyoyu paket şeklinde sarın. Paketleri fırın tepsisine yerleştirin, paketlerin 2 parmak yüksekliğine gelecek kadar su ilave edin. Fırında 35 dakika pişirin. Servis tabaklarına ikişer paket alıp folyoları açın. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
Bu tarifin çok lezzetli olmasının sebebi tüm malzemenin çiğ olarak alüminyum folyoda kendi saldığı suyu ile pişmesi.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.