Fırında Sebzeli Koyun But

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Fırında Sebzeli Koyun But Tarifi İçin malzemeler
- Yarım koyun but
- 3-4 havuç
- 2 patates
- 150 gr mantar
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1.5 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Fırında Sebzeli Koyun But Nasıl Yapılır?
- Bir çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi derin bir kapta karıştırın.
- Koyun butunu 7-8 yerinden bıçakla delip hazırladığınız sosa bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
- Havuç, patates ve mantarları temizleyip doğrayın. Tuz, karabiber ve kalan sıvıyağı ekleyip harmanlayın.
- Tepsiyi fırından alıp sebzeleri etin kenarına yayın. Tepsinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayın ve 25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR