Fırında Sebzeli Koyun But

Fırında Sebzeli Koyun But
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fırında Sebzeli Koyun But için

Malzemeler

  • Yarım koyun but
  • 3-4 havuç
  • 2 patates
  • 150 gr mantar
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Fırında Sebzeli Koyun But

Nasıl Yapılır

  1. Bir çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi derin bir kapta karıştırın.
  2. Koyun butunu 7-8 yerinden bıçakla delip hazırladığınız sosa bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. 
  4. Havuç, patates ve mantarları temizleyip doğrayın. Tuz, karabiber ve kalan sıvıyağı ekleyip harmanlayın.
  5. Tepsiyi fırından alıp sebzeleri etin kenarına yayın. Tepsinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayın ve 25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo