ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ FIRINDA SEBZELİ KOYUN BUT

FIRINDA SEBZELİ KOYUN BUT

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sebzeli koyun but tarifi için malzemeler
  • Yarım koyun but 3-4 havuç 2 patates 150 gr mantar 1 su bardağı konserve bezelye 1.5 çay bardağı sıvıyağ Tuz
  • karabiber
  • kırmızıbiber
Fırında sebzeli koyun but Nasıl Yapılır

Bir çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi derin bir kapta karıştırın. Koyun butunu 7-8 yerinden bıçakla delip hazırladığınız sosa bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. 

Havuç, patates ve mantarları temizleyip doğrayın. Tuz, karabiber ve kalan sıvıyağı ekleyip harmanlayın. Tepsiyi fırından alıp sebzeleri etin kenarına yayın. Tepsinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayın ve 25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.