ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN MENÜLERİ 4. GÜN SAHUR MENÜSÜ ELMA ÇAYI

Elma Çayı

A, C ve E vitamini bakımından zengin olan elma, sindirim için en sağlıklı besinlerden biridir. Aynı zamanda cilt sağlığını da koruyan elma, kabızlık problemini giderir. Yaşlanma karşıtı olması nedeniyle, tatlı ve içeceklerin içerisinde sık sık kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, elma çayı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak kiraz sapı çayı ve şifa çayı tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elma Çayı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yeşil elma
  • 1 kırmızı elma
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım çay bardağı kuru çilek
  • 1 çay kaşığı karanfil
  • 3 su bardağı su

Elma Çayı Nasıl Yapılır?

  • Elmaları iyice yıkayıp kabukları ve çekirdekleri ile beraber ince yarım ay doğrayın.
  • Bir tencereye alıp üzerine çubuk tarçın, kuru çilek, karanfil ve suyu ekleyip kaynatın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!