ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ SOSLU VE TAVUK ETLİ SANDVİÇ

SOSLU VE TAVUK ETLİ SANDVİÇ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu ve tavuk etli sandviç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 4 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 kornişon turşu
  • Akdeniz yeşilliği

Sos için

  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı barbekü sosu
  • 2 yemek kaşığı worcestershire sosu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Soslu ve tavuk etli sandviç Nasıl Yapılır

Sos için gerekli olan malzemeleri derin kaba koyup karıştırın. Tencereye tavuk etini alın. Üzerine sosu döküp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte tavuk eti dağılana kadar pişirin. Pişen tavuk etini elinizle ince parçalara ayırın. Ekmek dilimlerinin üzerine Akdeniz yeşillikleri ve turşuyu ekleyin. Etleri üzerine paylaştırın. Diğer ekmek dilimlerini üzerine kapatıp servis yapın.

Not: Sandvicin hafif olmasını istiyorsanız tavuk göğüs etini tercih etmelisiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!