ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ SAKALLI SANDVİÇ

Sakallı Sandviç

Sakallı Sandviç

Hem görünümü, hem de lezzetiyle dikkatleri üzerine çeken sakallı sandviç, krem peynir ve beyaz peynirli harç ile hazırlanır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri de ilave edilir. Sakal kısmını oluşturmak için, ince kıyılmış maydanoz kullanılır. Özellikle çay saatlerinde sunulan sakallı sandviç, tuzlu hamur işi sevenlerin favorisidir. Malzemeler hazırsa, misafir ağırlarken sunabileceğiniz sakallı sandviç tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Goralı sandviç ve club sandviç tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sakallı Sandviç Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • 1/2 su bardağı un (yoğurmak için)

İç harcı için:

  • 150 gr. rendelenmiş beyaz peynir
  • 6 yemek kaşığı krem peynir

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 adet yumurta sarısı

Sakalı için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Sakallı Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütü bir kapta ılıtın. Başka bir kaseye kuru maya ve şekeri ekleyin. Üzerine ılık sütü ilave edin.
  • 5-6 dakika boyunca mayanın aktifleşmesi için bekleyin.
  • Farklı bir kabın içerisine un, yoğurt, yumurta ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın. Üzerine mayalı karışımı dökün ve çatalla yavaşça karıştırın.
  • Unun kenarlarından tuzu serpiştirin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Kabın içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kabın içerisine güzelce yayın. Hamuru zeytinyağının ortasına yerleştirin.
  • Üzerini streç filmle kapatarak 30 dakika mayalanması için bekleyin.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve havasını alın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Koparttığınız parçaları top şekline getirin ve fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
  • Üzerini tekrar streçleyerek 10 dakika daha bekletin.
  • Yumurta sarısı ve suyu çırpıp, hamurun üzerine fırça yardımıyla sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Pişirdiğiniz sandviçleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • İç harcı için ufalanmış beyaz peynir ve krem peyniri bir kasede karıştırın.
  • Farklı bir kasede ise maydanoz ve kaşar peynirini karıştırın.
  • Soğuyan sandviçleri enlemesine ikiye bölün. Ortasına beyaz peynirli harçtan sürün.
  • Sandviçlerin uç kısımlarını ise maydanozlu karışıma batırın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!