ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ ROKA SOSLU VE TAVUK ETLİ SANDVİÇ

Roka soslu ve tavuk etli sandviç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Roka soslu ve tavuk etli sandviç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kare şekilli ekmek
  • 2 haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 2 közlenmiş kırmızıbiber
  • 8~10 yaprak roka

Roka sosu için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 demet roka
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 150 ml zeytinyağı
  • Tuz ve taze karabiber

Roka soslu ve tavuk etli sandviç Nasıl Yapılır

Kolayca hazırlanabilen sandviç tarifleri arasında üst sıralarda. Ekmekleri eşit büyüklükte üçgenler elde edecek şekilde kesin. Üçgen şekilli ekmekleri enine kesin. Roka sosu için, yumurta sarısı, sirke, az miktarda tuz ve karabiberi mutfak robotuna koyup çırpın. Roka yaprakları ve sarımsağı ekleyip 30 saniye daha çırpın. Mutfak robotu çalışırken, sos yoğunlaşana ve yeşil benekler belirginleşene kadar yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin. Biraz daha tuz ve karabiber ilave edin. Ekmeklerin içlerine roka sosu sürün. Aralarını tavuk eti, biber ve roka yapraklarıyla doldurun. Sıcak fırında 10 dakika bekletin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.