ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ HUMUSLU, MARULLU VE BİFTEKLİ SANDVİÇ

HUMUSLU, MARULLU VE BİFTEKLİ SANDVİÇ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Humuslu, marullu ve biftekli sandviç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 4 parça biftek
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Marul yaprakları
  • 4 sandviç ekmeği
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Sos için

  • 30 ml sızma zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Humus için

  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı su
  • Tuz
Humuslu, marullu ve biftekli sandviç Nasıl Yapılır

Humus için, haşlanmış nohutları ezerek püre haline getirin. Sarımsağı havanda ezerek nohut püresine ilave edin. Tahin, limon suyu ve suyu ekleyip karıştırarak ezmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Bifteklerin üzerine sürmek için sarımsağın kabuğunu soyup ezin. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız karışımı bifteklerin her iki yüzüne de sürün. Sos için, hardal ve sirkeyi çukur bir kaba alıp çatalla iyice çırpın. Sızma zeytinyağını azar azar ekleyip sosu çırpmaya devam edin. Biftekleri ızgarada pişirin. Marul yapraklarının üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Ekmekleri enine kesip ızgarada hafifçe pişirin. Dört ekmek parçasının üzerine humus sürün. Marul yaprakları ve biftekleri ekleyip diğer ekmek parçasının üzerine kapatın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!