ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ BİFTEKLİ SANDVİÇ

Biftekli sandviç

Biftekli sandviç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biftekli sandviç tarifi için malzemeler

  •  Zeytinli ekmek
  • 2 dana biftek
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı ılık su

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı hardal

Biftekli sandviç Nasıl Yapılır

  • Bifteklerin iki tarafına tuz, karabiber ve kekik serpiştirip küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda ve yüksek ateşte 1-2 dakika kadar pişirin. Ocağı biraz kısıp, biftekler iyice yumuşayıncaya kadar, 7-8 dakika orta ateşte kızartın. Eğer etler hala sertse 1 fincan ılık su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • İyice yumuşayan biftekleri tabağa alıp bir kenarda bekletin. Diğer tarafta, zeytinli sandviç ekmeğini enlemesine ikiye bölün. İki parçanın üzerine de hardallı mayonez sürün. Üzerine 1 dilim biftek ve marul yaprakları yerleştirin. Diğer bifteği de marul yapraklarının üzerine yerleştirin ve onun üzerine diğer ekmek parçasını kapatıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.