Biftekli Sandviç

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Biftekli Sandviç

Biftekle hazırlanan sandviç pratik yemek tarifleri arasında yer alır. Gelin, bol malzemeli biftekli sandviç nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biftekli Sandviç için

Malzemeler

  • Zeytinli ekmek
  • 2 dana biftek
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı ılık su

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı hardal
Biftekli Sandviç

Nasıl Yapılır

  1. Bifteklerin iki tarafına tuz, karabiber ve kekik serpiştirip küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda ve yüksek ateşte 1-2 dakika kadar pişirin.
  2. Ocağı biraz kısıp, biftekler iyice yumuşayıncaya kadar, 7-8 dakika orta ateşte kızartın. Eğer etler hala sertse 1 fincan ılık su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. İyice yumuşayan biftekleri tabağa alıp bir kenarda bekletin. Diğer tarafta, zeytinli sandviç ekmeğini enlemesine ikiye bölün.
  4. İki parçanın üzerine de hardallı mayonez sürün. Üzerine 1 dilim biftek ve marul yaprakları yerleştirin. Diğer bifteği de marul yapraklarının üzerine yerleştirin ve onun üzerine diğer ekmek parçasını kapatıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo