ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ AKDENİZ USULÜ SANDVİÇ

> AKDENİZ USULÜ SANDVİÇ
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akdeniz usulü sandviç tarifi için malzemeler
  • 1 haşhaşlı ekmek 500 gr mantar 1 demet fesleğen 3 dal maydanoz 1 çay bardağı dolmalık fıstık Yarım su bardağı zeytinyağı 4 diş ezilmiş sarımsak 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir 1 çay kaşığı kekik 1 çorba kaşığı kapari 12 kiraz domates Limon suyu Tuzİçecek için:4 portakal 15 kayısı 1 dilim kavun 2 şeftali 2 greyfurt Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı bal (arzuya göre)
Akdeniz usulü sandviç Nasıl Yapılır

Fesleğen ve maydanozu temizleyip doğrayın. Sarımsak, zeytinyağı, dolmalık fıstık, peynir, kekik ve 2 tutam tuz ila ve edip robotta ezin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Mantarları dilimleyip üzerlerine limonsuyu gezdirin. 1 kaşık yağı tavada ısıtıp mantarları kızartın.

Ekmeği boyuna ikiye kesin. Parçaları ayırmadan enine dörde bölün. Dilimlerin arasına hazırladığınız fesleğenli pestososun üçte ikisini paylaştırın. Üzerine domates, mantar, kalanpesto sos ve kapariyi ilave edin. Üst ekmekleri üzerlerine kapatıp elinizle hafifçe bastırın.

Kayısı ve şeftalileri dilimleyip çekirdeklerini çıkarın. Portakal ve greyfurtun suyunu sıkın. Kayısı, şeftali, doğranmış kavun, su ve balı blenderde ezip portakallı karışıma ekleyin. Bardaklara paylaştırın. Sandviç ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.