ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ AKDENİZ USULÜ SANDVİÇ

Akdeniz Usulü Sandviç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akdeniz Usulü Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 haşhaşlı ekmek
  • 500 gr mantar
  • 1 demet fesleğen
  • 3 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı kapari
  • 12 kiraz domates
  • Limon suyu
  • Tuz

İçecek için:

  • 4 portakal
  • 15 kayısı
  • 1 dilim kavun
  • 2 şeftali
  • 2 greyfurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı bal (arzuya göre)

Akdeniz Usulü Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Fesleğen ve maydanozu temizleyip doğrayın. Sarımsak, zeytinyağı, dolmalık fıstık, peynir, kekik ve 2 tutam tuz ila ve edip robotta ezin.
  • Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Mantarları dilimleyip üzerlerine limonsuyu gezdirin. 1 kaşık yağı tavada ısıtıp mantarları kızartın.
  • Ekmeği boyuna ikiye kesin. Parçaları ayırmadan enine dörde bölün. Dilimlerin arasına hazırladığınız fesleğenli pestososun üçte ikisini paylaştırın.
  • Üzerine domates, mantar, kalanpesto sos ve kapariyi ilave edin. Üst ekmekleri üzerlerine kapatıp elinizle hafifçe bastırın.
  • Kayısı ve şeftalileri dilimleyip çekirdeklerini çıkarın. Portakal ve greyfurtun suyunu sıkın.
  • Kayısı, şeftali, doğranmış kavun, su ve balı blenderde ezip portakallı karışıma ekleyin. Bardaklara paylaştırın. Sandviç ile servis yapın.

Düşük kalorili avokadolu sandviç tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!