ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ZERDEÇALLI HAVUÇ MARMELADI

Zerdeçallı Havuç Marmeladı

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zerdeçallı Havuç Marmeladı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 kg toz şeker
  • 2 kabuk tarçın
  • 4~5 karanfil
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe göre)

Zerdeçallı Havuç Marmeladı Nasıl Yapılır?

Havuçların kabuğunu kazıyıp irice rendeleyin. 1-2 yemek kaşığı şekerle birlikte iyice ovun. Zerdeçalı ekleyip karıştırın ve bu şekilde 3 saat bekletin. Şerbeti için kalan şekeri, karanfil tanelerini, rendelenmiş portakal kabuğunu ve suyu orta boy tencereye alın. Şerbet kıvamına gelip birkaç taşım kaynayınca havucu ilave edin. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın ve hemen limon suyunu sıkıp karıştırın. Oda ısısında soğuyunca sterilize edilip iyice kurulanmış cam kavanozlara doldurun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!