Yulaf Unlu Pankek

Yulaf Unlu Pankek
02 Mayıs 2025

Yulaf Unlu Pankek Tarifi: Sağlıklı yaşamın lezzetle buluştuğu bir tarif arıyorsanız, güne enerji dolu bir başlangıç yapmanızı sağlayacak bu yulaf unlu pankek tarifi tam size göre. Hem hafif hem de besleyici yapısıyla kahvaltılarda ya da atıştırmalık olarak tercih edilebilecek bu yulaf unlu pankek tarifi, özellikle rafine un ve şekerden uzak durmak isteyenlerin favorisi olmaya aday. Meyveler, yoğurt veya fıstık ezmesiyle zenginleştirilerek sunulabilir; üstelik çocuklar için de oldukça cazip! Peki; yulaf unlu pankek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Şekersiz Muzlu Pancake tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yulaf unlu pankek kaç kaloridir?

Bir porsiyon yulaf unlu pankek 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yulaf Unlu Pankek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf unu (isteğe göre evde yulaf ezmesini rondodan geçirerek de elde edebilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt (isteğe göre bitkisel süt de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal veya pekmez
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya 
  • Yarım adet muz (ezilmiş) veya tarçın
Yulaf Unlu Pankek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtayı bir kapta çırpın. Üzerine süt, yağ ve bal/pekmezi ekleyip karıştırın.
  2. Yulaf unu, kabartma tozu, tuz ve isteğe bağlı vanilyayı ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hamur biraz koyu kıvamlı olacaktır.
  3. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın ve hafifçe yağlayın. 1 yemek kaşığı kadar hamur döküp arkalı önlü altın rengini alana kadar pişirin.
  4. Yulaf unlu pankekleri servis tabağına alın. Üzerine muz dilimleri ve bal ile süsleyerek Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Üzerine taze meyveler (çilek, muz, yaban mersini), bir kaşık bal veya pekmez, birkaç parça ceviz veya badem ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Az miktarda fıstık ezmesi ya da yoğurt ile birlikte sunarsanız hem protein oranı artar hem de doyuruculuğu.
  • Pankekleri az tatlandırarak yaparsanız, üzerine avokado ezmesi, haşlanmış yumurta, az tuzlu labne veya krem peynir ile sunabilirsiniz.
  • Yulaf unlu pankekleri yumurta, peynir, zeytin, meyve dilimleri ile birlikte klasik kahvaltı tabağınızın bir parçası olarak da servis edebilirsiniz.
  • Pankekleri önceden pişirip ısıtılmış bir fırında (50–60°C) kısa süre bekleterek sıcak kalmalarını sağlayabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Hamur çok koyuysa az süt, çok cıvıksa az yulaf unu ekleyin. Krep gibi değil, yoğun kıvamlı olmalı.
  • Marketten hazır yulaf unu alabilir ya da yulaf ezmesini blenderda çekerek kendiniz hazırlayabilirsiniz.
  • Tavayı mutlaka önceden ısıtın ve kısık-orta ateşte pişirin. Yüksek ateş, dışının yanıp içinin çiğ kalmasına neden olabilir.
  • Şeker veya bal kullanmak istemiyorsanız meyve ile doğal tatlandırma sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo