ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YER ELMASI İLE BOLU KIZILCIK TARHANALI AKITMA

Yer Elması İle Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma

Yer elması ile Bolu kızılcık tarhanalı akıtma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yer Elması İle Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 orta boy yer elması
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı Bolu kızılcık tarhanası
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış¸)
  • Yarım soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • Yarım çay bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri
  • 6-7 haşlanmıs¸ kestane

Yer Elması İle Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma Nasıl Yapılır?

  • Yer elmalarını akan suyun altında güzelce yıkayın. Kaynayan suyun içerisine atın ve yaklaşık 10 dakika elmalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Kızartmalık yağ hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içerisinde karıştırın. Haşlanmış yer elmalarını soğutun ve ezerek bu karışıma ilave edin.
  • Hamurunuz akışkan bir hamur olmalı, koyu kıvam olursa süt miktarını artırabilirsiniz. Hamurunuzu hazırladıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve bir tavayı 2 çay kaşığı yağ ile yağlayın. Tava ısınınca 2 yemek kaşığı hamuru tavanın ortasına gelecek şekilde döküp ince tabaka halinde yayın. Kısık ateşte her iki tarafını da pis¸irin.
  • Sosu için labne peynirini bir kasede çırpın, içine kestaneleri ufalayıp karıştırın. Pişirdiğiniz akıtmaların içine paylaştırarak rulo sarın ve bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.