ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YER ELMASI İLE BOLU KIZILCIK TARHANALI AKITMA

> YER ELMASI İLE BOLU KIZILCIK TARHANALI AKITMA
Yer elması ile Bolu kızılcık tarhanalı akıtma
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yer elması ile Bolu kızılcık tarhanalı akıtma tarifi için malzemeler
  • 4-5 orta boy yer elması
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı Bolu kızılcık tarhanası
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış¸)
  • Yarım soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • Yarım çay bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri
  • 6-7 haşlanmıs¸ kestane
Yer elması ile Bolu kızılcık tarhanalı akıtma Nasıl Yapılır

  • Yer elmalarını akan suyun altında güzelce yıkayın. Kaynayan suyun içerisine atın ve yaklaşık 10 dakika elmalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Kızartmalık yağ hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içerisinde karıştırın. Haşlanmış yer elmalarını soğutun ve ezerek bu karışıma ilave edin.
  • Hamurunuz akışkan bir hamur olmalı, koyu kıvam olursa süt miktarını artırabilirsiniz. Hamurunuzu hazırladıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve bir tavayı 2 çay kaşığı yağ ile yağlayın. Tava ısınınca 2 yemek kaşığı hamuru tavanın ortasına gelecek şekilde döküp ince tabaka halinde yayın. Kısık ateşte her iki tarafını da pis¸irin.
  • Sosu için labne peynirini bir kasede çırpın, içine kestaneleri ufalayıp karıştırın. Pişirdiğiniz akıtmaların içine paylaştırarak rulo sarın ve bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.