ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TAVADA PEYNİRLİ TOST

Tavada Peynirli Tost

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavada Peynirli Tost Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 4 kare dilim kaşarpeyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı unu

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Tavada Peynirli Tost Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Ekmek dilimlerinin kabuklu kısımlarını kesip çıkarın. Süt, 1 tutam tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Ekmek dilimlerini süte batırıp çıkarın. 4 tanesinin üzerine birer dilim peynir yerleştirip kalan ekmekleri üzerine kapatın. 

Yumurtaları 1 tutam tuzla çırpın. Galeta unu ile unu bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız peynirli tostları önce yumurtaya bulayın. Sonra sadece kenar kısımlarını unlu karışıma ve yumurtaya bulayın. Son olarak unlu karışıma bulayın.

Yağı tavada kızdırıp ekmekleri iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!