Taramasalata

Taramasalata
24 Haziran 2025

Ege ve Akdeniz mutfağının karakteristik lezzetlerinden biri olan Taramasalata, balık yumurtası (tarama), limon ve zeytinyağının uyumuyla hazırlanan yoğun aromalı, geleneksel bir mezedir. Özellikle deniz ürünleri sofralarında iştah açıcı olarak sunulan bu tarif, hem özgün lezzeti hem de kendine has dokusuyla dikkat çeker. Ekmek ve limonla dengelenmiş kıvamı, sofralarınıza denizden gelen zarif bir esinti katacak.

Yazı ve Fotoğraflar: Ayfer Yavi

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taramasalata için

Malzemeler

  • 170 gr tarama (hazır alınmış balık yumurtası)
  • 4 kalın dilim bayat ekmek
  • 1.5 limon suyu
  • ½ litre zeytinyağı
Taramasalata

Nasıl Yapılır

  1. Ekmek dilimlerini suda bekletin. 
  2. Kabuklarını çıkartıp önce elinizle iyice suyunu sıkın ve havana alın. 
  3. Yıkanmış ve zarı alınmış tarama parçasını ekleyin. (Tarama ve ekmek eşit miktarda olmalı.) 
  4. Azar azar limon suyu ve zeytinyağını eklerken havanda hep aynı yöne doğru çevirerek kıvama getirin. 
  5. Dilerseniz bu işlemi blender’la da yapabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo