ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SÜT REÇELİ

Süt Reçeli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 5 Bardak İnek Sütü (1 Litre)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Adet Vanilya Çubuğu
  • ½ Çay Kaşığı Karbonat 

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın ve üzerine şeker ve vanilyayı ekleyin.
  • Ocağa alın kısık ateşte içerisindeki şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın.
  • Süt kaynadıktan sonra içerisine karbonatı ekleyip ocağın altını en aza kadar kısın. (Sütü bir süre kabartacaktır karıştırmaya devam edin.)
  • 1 saat bu şekilde pişirdikten sonra vanilyayı tencereden alın. (Çok fazla kalırsa acılaştırmaya sebep olur.)
  • 3 saat kontrollü bir şekilde karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Pişme esnasında oluşan köpükleri ayırın. (Rengi bulanıklaştırır.)
  • Rengi açık kahve olduktan sonra son bir kez çırpın. (Pütürlü bir yapısı olmamalıdır.)
  • Bir kavanoza doldurup soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!