ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SÜT REÇELİ

Süt Reçeli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre yağlı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Çubuk vanilyayı uzunlamasına, kopmayacak şekilde kesip içindeki çekirdekleri bıçağın ucuyla çıkarın. Süt, şeker ve vanilya çekirdeklerini tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Karbonatı ekleyip kısık ateşte, sütün rengi karamel rengi olana kadar yaklaşık 1.5-2 saat karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu süre sonunda süt koyulaşacak ve karamel rengini alacaktır. Soğuduktan sonra dilediğiniz tarif içinde kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!