ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SUCUK EKMEK

Sucuk Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sucuk Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr sucuk
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hamur için:

  • 700 gr ıspanak
  • 3 su bardağı un
  • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuzHamurun üzeri için
  • 1 çorba kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sucuk Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Sucukları iki parmak kalınlığında verev dilimlere kesin.
  • Hamur için ıspanağı temizleyip doğrayın.İyice yıkayın. Hafif haşlayıp elinizle sıkarak suyunu süzdürün.
  • Robotta püre halinde ezin. Mayayı ılık suda eriyene kadar karıştırıp 10 dakika bekletin. Un, doğranmış tereyağı, mayalı su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pürüzsüz kıvamda bir hamur yoğurun.
  • Hamuru top şeklinde kapatıp üç misli kabarana kadar bekletin. Francala şekli verip ortasını bıçakla uzunlamasına çizin.
  • Üzerine tuzlu su sürüp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarın.Ekmek soğuyunca dilimleyin.
  • Sucuk dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürüp ızgara yada mangalda iki taraflı pişirin. Sucukları ıspanaklı ekmek dilimlerinin arasına yerleştirin.Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!