ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SOSLU KUŞKONMAZ

Soslu Kuşkonmaz

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soslu Kuşkonmaz Tarifi İçin malzemeler

  • Lavaş ekmeği
  • 24 yeşil kuşkonmaz
  • 200 ml yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 4 diş sarımsak
  • 50 gr çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Soslu Kuşkonmaz Nasıl Yapılır?

Lavaş ekmeklerini bir santim kalınlığında uzun parçalar şeklinde kesin. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizip kızarana kadar sıcak fırında pişirin. Kuşkonmazları soyup soğuk su dolu bir tencereye alın. Suyu ocağa alıp kaynatın. Su kaynar kaynamaz kuşkonmazları sudan çıkarın. Kuşkonmazların baş tarafıyla üçte ikisini muhafaza ederek kesin. Mısır nişastası ve yoğurdu bir tencerede karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. İki yemek kaşığı ayçiçek yağını tavada ısıtıp sarımsağı kısık ateşte kavurun. Kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çam fıstıklarını kalan yağda kavurun. Kuşkonmazları servis tabağına yelpaze şeklinde yerleştirin. Üzerine sıcak yoğurt sosunu gezdirip çam fıstıklarını serpin. Çıtır lavaş ekmekleriyle servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!