ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PİDE ÜSTÜ EV DÖNERİ

Pide Üstü Ev Döneri

Pide üstü ev döneri

Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan döneri, bu kez ev yapımı versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Dana kıyma, salça, soğan ile hazırlanan et döneri, tavada kızarttıktan sonra ramazan pidesi üzerine ekleyebilirsiniz. Lezzetini arttırmak için dönerin üzerine yoğurt ve salçalı sos ilave etmeyi unutmayın. Malzemeler hazırsa, Sevgili Zeynep Dinç’den iftar sofralarınız için pide üstü ev döner tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuk döner ve pilav üstü döner tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pide Üstü Ev Döneri Tarifi İçin malzemeler

Döner için

  • 500 g dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (Rendelenmiş ve suyu çıkarılmış)
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharat (Arzuya göre; kimyon, karabiber, pul biber vs)

Pişirmek için

  • Tereyağı veya zeytinyağı

Servis için

  • 1 adet Ramazan pidesi
  • Yoğurt
  • Sızma zeytinyağlı salçalı sos
  • Roka
  • Domates (Dilimlenmiş)
  • Sivri biber (Dilimlenmiş)
  • Turşu (Dilimlenmiş)
  • Baharat (sumak ve/veya pul biber)

Pide Üstü Ev Döneri Nasıl Yapılır?

  • Döner için hazırladığınız tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun.
  • Tezgahta pişirme kağıdı üzerine silindir şeklinde koyup rulo şeklinde sarın ve kenarlarını bonbon şeker gibi kapatın. 2 saat buzdolabında, sonrasında da en az 1 gün buzlukta bekletin.
  • Pişirmeden önce buzluktan çıkarıp keskin bir bıçakla yaprak şeklinde dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 5 dakika süreyle ön pişirme yapın. Servis öncesi tavada tereyağı veya zeytinyağı ile yaprak dönerin iki yüzünü pişirin.
  • Döneri pidenin üzerine alarak yoğurt, sızma zeytinyağlı salçalı sos, roka, domates, sivri biber, turşu, sumak ve/veya pul biber ile servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!