ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PESTO SOSLU MANTAR SOTE

Pesto Soslu Mantar Sote

Pesto soslu mantar sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pesto Soslu Mantar Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kestane mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı pesto sos
  • Yarım demet fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Dolmalık fıstık
  • Fesleğen

Pesto Soslu Mantar Sote Nasıl Yapılır?

  • Kestane mantarlarını yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve 1’er santim kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve mantarları ilave edin. Birkaç dakika soteleyin, tuz ve karabiber ile tadlandırın.
  • İnce kıyılmış biberiye yapraklarını ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp pesto sos ile karıştırın. Üzerini dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
  • Dilerseniz, kimyonlu mantar sote tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!