ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PESTO SOSLU MANTAR SOTE

PESTO SOSLU MANTAR SOTE

Pesto soslu mantar sote
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pesto soslu mantar sote tarifi için malzemeler
  • 500 g kestane mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı pesto sos
  • Yarım demet fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Dolmalık fıstık
  • Fesleğen
Pesto soslu mantar sote hazırlanışı

  • Kestane mantarlarını yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve 1’er santim kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve mantarları ilave edin. Birkaç dakika soteleyin, tuz ve karabiber ile tadlandırın.
  • İnce kıyılmış biberiye yapraklarını ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp pesto sos ile karıştırın. Üzerini dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!