Pesto Soslu Mantar Sote

Pesto Soslu Mantar Sote
08 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pesto Soslu Mantar Sote için

Malzemeler

  • 500 g kestane mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı pesto sos
  • Yarım demet fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Dolmalık fıstık
  • Fesleğen
Pesto Soslu Mantar Sote

Nasıl Yapılır

  1. Kestane mantarlarını yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve 1’er santim kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve mantarları ilave edin. Birkaç dakika soteleyin, tuz ve karabiber ile tadlandırın.
  2. İnce kıyılmış biberiye yapraklarını ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp pesto sos ile karıştırın. Üzerini dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
  3. Dilerseniz, kimyonlu mantar sote tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo