ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PEMBE DOMATESLİ BARBUNYA

Pembe Domatesli Barbunya

Pembe domatesli barbunya

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pembe Domatesli Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze barbunya içi
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 2 büyük pembe domates
  • 2 havuç
  • Tuz

Pembe Domatesli Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede 2 lt suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin ve 15 dakika haşlayıp suyunu süzün.
  • Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca zeytinyağının 1/3’ü ile birlikte soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp doğranmış havuçları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Barbunyaları, tuzu ilave edip karıştırın. Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra orta ateşe alın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!