ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PATATESLİ VE TAZE SOĞANLI FRİTATA

Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata

Patatesli ve taze soğanlı fritata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet soğan 
  • 2-3 su bardağı sıvı yağ  
  • 1 adet büyük boy patates 
  • 10-12 adet Kanlıca mantarı 
  • 5 yumurta 
  • Yarım çay kaşığı karbonat 
  • 1 çay bardağı süt
  • 50 g rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış) 
  • 4-5 dal taze soğan (İnce doğranmış) 
  • Tuz, kimyon, karabiber

Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata Nasıl Yapılır?

Ağzınızda güzel bir lezzet bırakacak patatesli ve taze soğanlı fritata

  • Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp küp doğradığınız patatesleri kızartın. 
  • Ayrı bir yerde yumurtaları, sütü ve karbonatı iyice çırpın. Tuzu ve baharatını ekleyip biraz daha çırpın. 
  • Patatesler kızarınca dilimlenmiş mantarları ve çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra yumurtalı karışımı dökün. Ateşi kısın, tavanın kapağını kapatın ve tüm malzeme katılaşana kadar pişirin. Tavayı ocaktan almaya 3-4 dakika kala ince kıyılmış yeşilliklerle birlikte harmanladığınız peyniri serpin. Tavanın kapağını tekrar kapatın. 3 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Dilimleyip servis yapın.

Kahvaltı için nefis patatesli ve soğanlı frittata tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!