ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PATATESLİ VE TAZE SOĞANLI FRİTATA

Patatesli ve taze soğanlı fritata

Patatesli ve taze soğanlı fritata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve taze soğanlı fritata tarifi için malzemeler

  • 1 adet soğan 
  • 2-3 su bardağı sıvı yağ  
  • 1 adet büyük boy patates 
  • 10-12 adet Kanlıca mantarı 
  • 5 yumurta 
  • Yarım çay kaşığı karbonat 
  • 1 çay bardağı süt
  • 50 g rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış) 
  • 4-5 dal taze soğan (İnce doğranmış) 
  • Tuz, kimyon, karabiber

Patatesli ve taze soğanlı fritata Nasıl Yapılır

Ağzınızda güzel bir lezzet bırakacak patatesli ve taze soğanlı fritata

  • Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp küp doğradığınız patatesleri kızartın. 
  • Ayrı bir yerde yumurtaları, sütü ve karbonatı iyice çırpın. Tuzu ve baharatını ekleyip biraz daha çırpın. 
  • Patatesler kızarınca dilimlenmiş mantarları ve çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra yumurtalı karışımı dökün. Ateşi kısın, tavanın kapağını kapatın ve tüm malzeme katılaşana kadar pişirin. Tavayı ocaktan almaya 3-4 dakika kala ince kıyılmış yeşilliklerle birlikte harmanladığınız peyniri serpin. Tavanın kapağını tekrar kapatın. 3 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Dilimleyip servis yapın.

Kahvaltı için nefis patatesli ve soğanlı frittata tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.