ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PASTA KREMASI

Pasta Kreması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pasta Kreması Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı süt
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 8 yumurta sarısı
  • 2.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı patates nişastası
  • 1 paket vanilya

Pasta Kreması Nasıl Yapılır?

  • Sütü tencereye alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip ısıtın.
  • Sütü ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın. Yumurta sarıları ile toz şekeri büyük bir cam kaseye alın.
  • Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın.
  • Patates nişastasını yavaşça ekleyip topaksız bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Soğuk sütü yavaşça dökerek ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin.
  • Vanilyayı ekleyip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Kremayı pastanın ara katları ve üzerinin süslenmesi için kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!