ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PANZANELLA

PANZANELLA

Panzanella
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Panzanella tarifi için malzemeler
  • 1 bayat pide
  • 150 g siyah zeytin
  • 1 kırmızı soğan
  • 5 domates
  • 3 salatalık
  • 20 fesleğen yaprağı
  • 5 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Panzanella hazırlanışı

  • Geniş bir kaseyi su ile doldurup içine 1 tatlı kaşığı sirke ekleyin. Bayat pideyi suya atın ve yumuşayıncaya kadar bekletin. Kağıt peçeteyle pidenin fazla suyunu alıp bir kenara alın.
  • Soğanı ince halka şeklinde doğrayın. Domates ve salatalıkları iri küp formunda doğrayın. Fesleğen yapraklarını elinizle iri parçalara bölün. Yumuşayan pideyi de iri küp şeklinde doğrayıp üzerine zeytin ezmesi sürün. Tüm malzemeyi bir servis kasesine alıp harmanlayın.
  • Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Panzanella tarifi videosu
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!