ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MÜTEBBEL (LÜBNAN)

> MÜTEBBEL (LÜBNAN)
Mütebbel (Lübnan)
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mütebbel (Lübnan) tarifi için malzemeler
  • 4 patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Tuz
  • Nar taneleri
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık
Mütebbel (Lübnan) Nasıl Yapılır

  • Sivri bir bıçak yardımı ile patlıcanlarda delikler açın. Fırın tepsisine yerleştirip yumuşayana kadar, arada bir çevirerek közleyin. Patlıcanları soğuk suyun içine daldırın. 15 saniye sonra çıkartıp uzunlamasına yarın ve dikkatlice içini çıkartın.
  • Patlıcan içini çatalla ezerek püre haline getirin. Havanda ezilmiş sarımsağı, tahini, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin. Tuzunu de ekleyip karıştırın. Tahinli patlıcanı servis tabağına yerleştirin. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, nar taneleri ve yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.