ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MEKSİKA USULÜ DÜRÜM

> MEKSİKA USULÜ DÜRÜM
2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meksika usulü dürüm tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 tortilla ekmeği

İç harcı için

  • 4~5 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış siyah fasulye
  • 2~3 dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Meksika usulü dürüm Nasıl Yapılır

Arpacık soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğradığınız kırmızı biber ve konserve mısırı ilave edip soteleyin. Biberler yumuşamaya başlayınca haşlanmış siyah fasulye ve ince kıydığınız fesleğeni ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 4-5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Harcı tortilla ekmeklerinin bir kenarına paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş çedar peynirini serpip ikiye katlayın. Tost makinesinde kızartın. Ortadan ikiye kesip sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.