ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ VE SÜTLÜ BİBER TURŞUSU

Lor Peynirli Ve Sütlü Biber Turşusu

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli Ve Sütlü Biber Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tuzlu lor peyniri
  • Yarım litre süt
  • 1 kg yeşil ve kırmızı küçük çarliston biber
  • Zeytinyağı

Lor Peynirli Ve Sütlü Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Lor peyniri ve sütü bir kaba alıp karıştırın. Üzerini sıkıca kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kağıt havlu ile iyice kurulayın. Biberlerin içini sütlü peynir karışımıyla doldurun. Biberleri cam kavanoza dik olarak yerleştirin. Kavanoz tam dolduğunda üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın. 3 hafta bekletin. Yağını süzerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, közlenmiş biber turşusu tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!