ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KAŞAR PEYNİRLİ KRAKERLER

> KAŞAR PEYNİRLİ KRAKERLER
Kaşar peynirli krakerler
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaşar peynirli krakerler tarifi için malzemeler
  • 280 g un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı rendelenmiş hellim peyniri
Kaşar peynirli krakerler Nasıl Yapılır

  • Hamuru için tüm malzemeyi hamur yoğurma makinesine aktarın. Homojen bir hamur olana kadar yoğurun. Yoğrulmuş hamuru iki eşit parçaya ayırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt veya silikon mat serin.Ilık hamuru yağlı kağıt ya da silikon mat üzerinde ince bir dikdörtgen şeklinde açın. Bir pizza ruleti ya da keskin bir bıçakla ortalama yarım santim eninde 20 cm uzunluğunda çubuklar kesin. Fazla gelen kenarları diğer hamura ilave edebilirsiniz. İkinci hamuru da aynı şekilde açın ve kesin.
  • Fırın tepsisinde hazırladığınız çubukların üzerine yumurta sarısı sürün. Yumurta sarısı sürerken çubukların arasının hafifçe açılmasını sağlayın. Üzerine rendelenmiş hellim peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.