Latte Pasta Tarifi
Güneydoğu Anadolu mutfağının en özgün lezzetlerinden biri olan kabak meftune tarifi, kuzu eti, sumak suyu ve kış kabağının mükemmel uyumunu sofralara taşır. Ekşimsi aromasıyla iştah açan bu geleneksel yemek, hem besleyici hem de doyurucu yapısıyla kış aylarının favorilerindendir. Ailenizle paylaşabileceğiniz nefis bir ana yemek arayışındaysanız, kuzu etinin yumuşacık dokusu ve sumak suyunun ferah ekşiliğiyle öne çıkan kabak meftune tarifi, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Peki; kabak meftune nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Zeytinyağlı Kabak Yemeği tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kabak meftune 280 kaloridir.
Kuzu Kaburga:
Kış Kabağı:
Tereyağı:
Domates ve Biber Salçası:
Sumak:
Et Suyu:
Sarımsak:
Teşekkür ederiz.