Güneydoğu’nun eşsiz aromalarını sofranıza taşıyan İsot Çömleği tarifi, kuşbaşı et, ilikli kemik, nar suyu ve Şanlıurfa biberi ile zenginleştirilmiş özel sosuyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Hem geleneksel hem de pratik bir şekilde hazırlanan bu İsot Çömleği tarifi, hafta sonu yemeklerinden özel davet sofralarına kadar her ortamda misafirlerin beğenisini kazanacak nefis bir seçenektir. Peki; isot çömleği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Çömlek Kebabı tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon isot çömleği 450 kaloridir.
Kuşbaşı dana eti yerine:
İlikli kemik yerine:
Soğan ve Sarımsak İçin Alternatifler:
Taze Şanlıurfa biberi (isot biberi) yerine:
Domates suyu yerine:
Nar suyu yerine:
Sadeyağ yerine:
Yedi çeşit baharat yerine:
Ek Lezzet Katmak İsteyenler İçin:
Teşekkür ederiz.