ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ KIZARTILMIŞ MUZ

Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 muz
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sunum için

  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Vanilyalı dondurma

Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz Nasıl Yapılır?

Bayat ekmek içini mutfak robotunda ufalayıp fırın tepsisine dökün ve 140 derece fırında kızarmadan kuruması için yaklaşık 6-8 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Yumurta ve vanilyayı bir kapta çırpın. Unu ayrı bir tabağa alın. Ekmek kırıntısı ile Hindistan cevizini de ayrı bir tabağa alın. Muzları 2-3 parçaya kesin. Her bir parçayı önce una, sonra yumurta karışımına ve son olarak Hindistan cevizine bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine alın. Kızartıl0mış muzları servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip vanilyalı dondurma ve bal ile servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:05

hayatta boyle pızza görmedım sankı dogum gunu pastası,

Misafir 12 Ekim 2016, 17:05

klasik usülü tercih ederim pizza olması gerektiği gibi yapılıp yenmeli


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!