Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz

Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz için

Malzemeler

  • 4 muz
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sunum için

  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Vanilyalı dondurma
Hindistan Cevizli Kızartılmış Muz

Nasıl Yapılır

Bayat ekmek içini mutfak robotunda ufalayıp fırın tepsisine dökün ve 140 derece fırında kızarmadan kuruması için yaklaşık 6-8 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Yumurta ve vanilyayı bir kapta çırpın. Unu ayrı bir tabağa alın. Ekmek kırıntısı ile Hindistan cevizini de ayrı bir tabağa alın. Muzları 2-3 parçaya kesin. Her bir parçayı önce una, sonra yumurta karışımına ve son olarak Hindistan cevizine bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine alın. Kızartıl0mış muzları servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip vanilyalı dondurma ve bal ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo