ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ KIZARTILMIŞ MUZ

Hindistan cevizli kızartılmış muz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli kızartılmış muz tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 muz
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sunum için

  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Vanilyalı dondurma

Hindistan cevizli kızartılmış muz Nasıl Yapılır

Bayat ekmek içini mutfak robotunda ufalayıp fırın tepsisine dökün ve 140 derece fırında kızarmadan kuruması için yaklaşık 6-8 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Yumurta ve vanilyayı bir kapta çırpın. Unu ayrı bir tabağa alın. Ekmek kırıntısı ile Hindistan cevizini de ayrı bir tabağa alın. Muzları 2-3 parçaya kesin. Her bir parçayı önce una, sonra yumurta karışımına ve son olarak Hindistan cevizine bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine alın. Kızartıl0mış muzları servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip vanilyalı dondurma ve bal ile servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:16

hayatta boyle pızza görmedım sankı dogum gunu pastası,

Misafir12.10.2016 17:05:34

klasik usülü tercih ederim pizza olması gerektiği gibi yapılıp yenmeli

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.